Vi åkte en tur med husbilen till Österlen. Första natten övernattade vi på Tobisviks camping vid Simrishamn. Vi hade bokat en ställplats i förväg för att vara på den ”säkra sidan”. Campingen var helt ok, men ”packad” med husvagnar, husbilar och tältare.  Men åker man till Österlen mitt i juli får man nog acceptera att det är många som har kommit på samma idé… Särskilt som Kiviks marknad var i nära antågande.

Stranden vid Tobisvik är fin och inbjuder till kvällspromenader till Vårhallen som ligger i den norra änden.

master_DSC6322På väg mot Vårhallen

master_665_6_7_8_9_tonemappedVårhallen, utsikt mot Simrishamnmaster_DSC6326Vårhallen

master_DSC6328Margareta i kvällsolen vid Vårhallen

Andra dagen besökte vi Stenshuvuds nationalpark och därefter Kiviks musteri. Jag kan rekommendera båda besöksmålen. Efter en kort promenad upp på Stenshuvud får man en vidunderlig utsikt som belöning. Lunchen intog vi på Kiviks musteri i form av en mycket god och fräsch buffé. Därefter åkte vi till Ales stenar och valde en ställplats vid Kåseberga (anordnad av IF Ale). Man ställer upp bilen på en ”fotbollsplan” och det finns tillgång till några toaletter och duschar. Det finns fyra ställplatser med el, som dock bör förbokas.

Vi blev förvånade över besökstrycket vid Ales stenar. Horder med turister vallfärdade upp till platsen. Den som vill ta en bild på Ales stenar utan att 100-tals turister klättrar på och väller runt stenkretsen måste gå upp tidigt eller dröja sig kvar till sen kväll. Jag valde att gå upp tidigt morgonen efter. Vilket Margareta särskilt uppskattade eftersom hon därmed kunde sova sin morgonsömn helt ostörd.

master_DSC6363

master_DSC6361Ales stenar

Tredje dagen åkte vi ner till Sandhammarens fyr och gick en lång promenad på den mycket fina och vidsträckta sandstranden på förmiddagen. Därefter var det dags för att insupa lite historia via ett besök vid Glimmingehus. Även där var besökstrycket högt och det var mer tur än skicklighet att vi kunde hitta en parkeringsplats för husbilen.

20160717_125216Glimmingehus

Slutligen återvände vi till Sandhammaren och en utmärkt parkeringsplats, ungefär 1 km från stranden, som vi – och flera andra husbilare – valde som ställplats för natten.

master_DSC6372Margareta på strandpromenad vid Sandhammaren

master_DSC6386Stranden vid Sandhammaren

Fjärde dagen var det dags för hemresa. Vi tog kustvägen upp förbi Skillinge och Brantevik upp till Simrishamn och därefter vidare upp till Kivik och sen ett stopp för en välbehövlig kaffepaus i Brösarps backar innan vi lämnade Österlen för denna gång.

Share