Välkommen till min foto- och textblogg. Här hittar du mina fotogallerier via menyn till vänster (eller via ”knappen” här ovanför om du surfar med mobil/platta). Än så länge kan man välja mellan Landskap, Macro och Artwork.

Under alternativet/kategorin  ”blogg” hittar du mina något längre inlägg. Fotografierna i bloggen är ibland av en mer dokumenterande natur. Under alternativet ”lathundar” hittar du tips och metoder som främst är ett stöd för mitt eget minne och arbetsflöde. Är du intresserad är det bara att läsa. Under kategorin ”hundliv” beskriver jag våra öden och äventyr med hunden Lovis.

Här hittar du min profil på Youpic.

Jag har fotograferat sen i mitten på -70-talet och min första kamera ”ärvde” jag från min Morfar. En Voigtländer Vito CLR som fortfarande kan ta utmärkta bilder.  Därefter skaffade jag min första systemkamera i mitten på -80 talet och gick sen över till digital systemkamera i början på 2000-talet. Gillar dessutom att arbeta med bilderna (lagom mycket) i datorn. Använder Photoshop och om det gäller HDR-bilder kompletterar jag med Photomatix. Kan konstatera att med fotografering som hobby finns det hur mycket som helst att lära sig och utveckla.

I min kameraväska har jag just nu en Nikon D 800.  De fasta objektiv jag använder är i första hand Nikon AF-S 50 mm/1,4 G, Nikon AF-S 85 mm /1,8 och Nikon AF-A 20 mm /1.8G. Eftersom jag ibland är ”lite bekväm” har jag också två zoomobjektiv; Nikon AF-S 24-120 mm/4,0 G och Nikon AF-S 70-200 mm/4,0. Fotar även makro ibland och då använder jag ett Sigma 105 mm/2,8 Macro DG OS.

Jag bor i Skövde och med naturlighet finns många av mina motiv i närområdet.

Är du intresserad av någon av bilderna, vill ha hjälp med något fotouppdrag eller vill veta mer är  det bara att kontakta mig via kontaktformuläret på sajten.

Väl mött!
Anders

 

 

Share